20 augusti 2011

Kräftor, röding och bär




En trerätters vi lagade här hemma för ett tag sedan:

Förrätt: Kräftor med dillsmör och rostad brödskiva
Varmrätt: Röding med zuccini-pepparrots fyllning, potatis, gröna bönor
Efterrätt: Bärblandning

För omväxlings skull blev det inte fisk från viken utan det fick bli en runda via fiskdisken där några färdigt kokta kräftor och en odlad röding valdes ut. Potatis, zuccini , bönor och bär hade vi hemma.
Fyllningen till rödingen: Grovt riven zuccini ca.4 dl, (lägg den rivna zuccinin i en sil, salta lätt, "tryck ut" lite av vätskan efter en stund så zuccinimassan blir lite torrare) Zuccinin blandas sedan med två msk finriven färsk pepparrot (eller en klick från tub), 3-4 msk grädde, 1-2 nypor vitpeppar. Gnid in lite salt i fisken fyll sedan med zuccini-pepparrotsblandningen. Låt gå i ugn ca. 150 grader medan potatisen kokar upp. Koka bönorna skillt, helst i ångkastrull) blanda ner en liten klick smör med bönorna innan servering. Bären åts som sådana utan något annat. Så enkelt lagad mat men ändå med så lyxig smak!


Innan fisken kom i ugnen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar