18 augusti 2011

1+1 blir mångaEn kanin + en kanin blir lätt många kaniner...
Vi har inte tänkt ha många kaniner, nej max två, så lille Bruno fick hoppa upp på operationsbordet idag. Nu får man bara hoppas att "det som inte skulle få hända inte heller hann hända" medan han okastrerad delade bur med fröken Frida. De har en månads ålderskillnad och det märks. Fröken, den äldre, är mycket lugnare medan lillen som bilderna visar  "är överallt".

Kaninmat-tips! (som jag fick av veterinären) Lingonris och blåbärsris är jättebra kaninmat! Näringsrikt och bra för tänderna. Han påpekade också att många billigare sorters djurpellets som säljs innehåller mkt "skräp" t.om socker. Så det ska vara pellets av bra kvalitet. Ja och så hö förstås samt någon liten grönsaksbit då och då.

3 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Roliga bilder. Den grå kaninen får funger "stol" åt den svarte ;-)

Vi hade kanin som fick problem med tänderna och då fick jag lära mig att pellets sliter inte tillräckligt på de konstant växande tänderna. Hö däremot fungerar fint. Så först hö och sen kan de få pellets...

Monica sa...

Ja det påpekade också veterinären. Att hö ska vara huvudfödan. Max några msk pellets per dygn. Lingon- och blåbärsriset (och andra kvistar förstås) också bra för tänderna. Det är så skoj att ha djur igen=)!!efter nästan ett års paus.

Monica sa...

De ser föresten så jättestora ut på de här bilderna! i verkligheten är de ganska små ännu...

Skicka en kommentar