22 december 2011

En söt historia

...eller en titt in i den
sockerberoende 
Sockerbagarens kök


Den coola kocken kokar kola.
Dricker också Coca-Cola.
Kollar klockan, klockan går.
Kolan ännu koka får.

Dricker mera Cola.
Kollar klockan, kokar kolan.

Kocken gör ett kul prov.

Ett kulprov.
Kula!
Nu är kolan klar!

Dricker Colan som finns kvar ,
äter sedan kolan.



Copyright MW-11



Tips!
(Kopierat från ICAs receptsidor)
Vid 120-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt.
Vid 140-145°C får man hårda kolor med lite seg mitt i.
Vid 160°C är smeten karamellfast.
Har man ingen hushållstermometer får man göra kulprov d.v.s. doppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Går den att forma till en kula är knäcksmeten färdig. Går massan att bryta sönder men är lite seg är den lagom för hård kola och stelnar smeten genast och går att bryta är den karamellklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar