1 januari 2012

Päron och älg

Nyårsaftonens meny samt middagen för några släktingar idag på nyårsdagen planerades efter en snabbinventering i frysen. Där hittades bl.a älg, svamp, körsbärssaft, olika bär och en dadelkaka. Det fick bli utgångspunkt...

Päron kokade i körsbärsaft, mexikansk
vaniljstång ( lite kryddigare vaniljsmak)
och en liten bit ingefära. Serverade med
blåmögelost och pepparkaka

På nyårskvällen blev det:

-Trattkantarellsoppa
-Crepés med valfri fyllning:
1) Rom, smetana, lök, honung, saltgurka
2) Älgfärssås, tomatsalsa och riven ost
-Sallad
-Päron kokta i körsbärssaft serverade med blåmögelost och pepparkakor
Senare på kvällen ännu lite ostar, dadelkaka och annat smått o gott.
 ...och champagne.

Nyårsdagen (middag för 7 pers.):

Grönsallad med röd ängsyra
Rödkålsallad
Skomakarlax (recept här!)
Rysk laxpirog
Älgköttbullar
Trattkantarellsås
Timjankryddade potatishalvor
Ekologisk paprika och fänkålsbitar i ugn

Efterrätt: Bärparfait med pepparkaka och kaffe/te. Recept här! Denna gång fyra olika bär; gröna vinbär, svarta vinbär, blåbär och hallon

Älgbulle


Barnen föredrog glass fram om mögelost.

2 kommentarer:

Mikaela (majmamma) sa...

Jättefina bilder! Sr gott ut dessutom!!!

Monica sa...

Ja våra egna små sura körsbär är inte så dumma när de kommer till kritan. Bara man hittar rätt användningsområde...

Skicka en kommentar