1 januari 2012

Päron och älg

Nyårsaftonens meny samt middagen för några släktingar idag på nyårsdagen planerades efter en snabbinventering i frysen. Där hittades bl.a älg, svamp, körsbärssaft, olika bär och en dadelkaka. Det fick bli utgångspunkt...

Päron kokade i körsbärsaft, mexikansk
vaniljstång ( lite kryddigare vaniljsmak)
och en liten bit ingefära. Serverade med
blåmögelost och pepparkaka

På nyårskvällen blev det:

-Trattkantarellsoppa
-Crepés med valfri fyllning:
1) Rom, smetana, lök, honung, saltgurka
2) Älgfärssås, tomatsalsa och riven ost
-Sallad
-Päron kokta i körsbärssaft serverade med blåmögelost och pepparkakor
Senare på kvällen ännu lite ostar, dadelkaka och annat smått o gott.
 ...och champagne.

Nyårsdagen (middag för 7 pers.):

Grönsallad med röd ängsyra
Rödkålsallad
Skomakarlax (recept här!)
Rysk laxpirog
Älgköttbullar
Trattkantarellsås
Timjankryddade potatishalvor
Ekologisk paprika och fänkålsbitar i ugn

Efterrätt: Bärparfait med pepparkaka och kaffe/te. Recept här! Denna gång fyra olika bär; gröna vinbär, svarta vinbär, blåbär och hallon

Älgbulle


Barnen föredrog glass fram om mögelost.

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Jättefina bilder! Sr gott ut dessutom!!!

M sa...

Ja våra egna små sura körsbär är inte så dumma när de kommer till kritan. Bara man hittar rätt användningsområde...

Skicka en kommentar