12 februari 2012

Fettuccine Alfredo

Om ideérna och inspirationen i köket tryter, kan Alkos tidning "Etiketten" ibland vara till hjälp. Den är en utmärkt mattidning och samtidigt som där finns tydliga bra recept så får man bra dryckestips på köpet. Det är inte mycket som kan gå fel om man följer deras förslag. Senaste nummer har bra recept under rubriken "Gryta på en spik".  Lättlagad mat av torftiga ingredienser. Därifrån plockade vi ut receptet Fettuccine Alfredo och fick på så vis en snabblagad, lättlagad, god och mättande lördagspasta.



Fettuccine Alfredo
4 port.
350 gram fettuccine (vi hade tagliatelle och lite mer än så...)
50 gram smör
1 dl grädde
2 1/2 dl riven parmesan (2 dl i såsen, 1/2 dl att strö på pastan i slutskedet)
svartpeppar och salt

Koka pastan al dente. Smält smöret, blanda med grädde, rör ner 2 dl parmesan. Salta, peppra. Blanda ostsåsen med den avrunna pastan.

Till denna pasta kan man sedan variera tillbehören som man "toppar" pastaportionen med: T.ex kallrökt lax, parma skinka, rökt ren, räkor, svamp, nötter, grönsaker o.s.v. Vi hade denna gång parmaskinka och lite bönor och ärter samt ruccola.

"Etiketten" rekommenderade som dryck: Pinot grigior från norditalien eller albarinor från nordvästspanien. Vi drack Pinot grigio: Cantina di Custoza 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar