Hittade så fin savoykål (kruskål) i mataffären senaste vecka så den fick ta huvudrollen i en trerättersmiddag. Ja i efterrätten hamnade kålen visserligen inte men i både förrätt och varmrätt fick den ingå.
Förrätt: Malaxlimpa-canapé med rödbeta, savoykål och rökt renröra, pumpa- och solrosfrön samt en balsamsirap
Varmrätt: Lamm i savoykål tillsammans med ugnsbakad rova
Efterrätt: Nyponkräm med naturell joghurt smaksatt med äkta vanilj
Malaxlimpa-canapé med rödbeta, savojkål och rökt renröra
4 skivor bröd (Malaxlimpa eller skärgårdslimpa)
1 medelstor rödbeta
en bit savoykål
6-8 msk creme fraiche
några skivor rökt ren
Malaxlimpa-canapé med rödbeta, savojkål och rökt renröra
4 skivor bröd (Malaxlimpa eller skärgårdslimpa)
1 medelstor rödbeta
en bit savoykål
6-8 msk creme fraiche
några skivor rökt ren
svartpeppar
-pumpa- och solrosfrön rostas lätt i torr panna
-balsamvinäger och lite socker kokas till en lag
Fräs kålen mjuk i lite smör eller olja. Lägg åt sidan.
Stek i samma panna tunna tunna skivor av rödbetan.
Blanda cremé fraiche med peppar och finskuren rökt ren.
Tryck ut runda cirklar av brödet med ett mått.
Klicka lite renröra på varje bröd och bygg upp små "torn" med rödbeta, kål och renröra.
-pumpa- och solrosfrön rostas lätt i torr panna
-balsamvinäger och lite socker kokas till en lag
Fräs kålen mjuk i lite smör eller olja. Lägg åt sidan.
Stek i samma panna tunna tunna skivor av rödbetan.
Blanda cremé fraiche med peppar och finskuren rökt ren.
Tryck ut runda cirklar av brödet med ett mått.
Klicka lite renröra på varje bröd och bygg upp små "torn" med rödbeta, kål och renröra.
(Savoykål är även denna veckas Saperegrönsak på jobbet.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar