26 februari 2012

Smakernas afton


När smaker av Wargs-, Hagdahls- och Björklunds rätter möts på tallriken så kan det bara bli gott! Ja Villes rovor fick också komma med på vår 1800-tals menu. En middag för 15 personer. Gustafvas Björklunds klimpar i buljong som skulle ätas som förrätt fick däremot bli potatisklimp enligt detta recept:

Klimp:
4 kokta potatisar mosas, tillsätt 3 msk fintsocker och en tsk salt. 2 ägg vispas och rörs i + 3 1/2 -4 msk vetemjöl. Klippt persilja med i smeten eller lite stött kardemumma. Forma klimpar med sked. Koka dessa i buljong i ca. 10 minuter.

Grytstek på älg var perfekt till rovor, blomkål och champinjoner!
Och kaffet var kokkaffe såklart!

Camembert med en lag av apelsin, honung och timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar