7 februari 2012

Yoghurtglass

...med tranbär och choklad (4 port.)
t.ex till "Alla hjärtans dag".


Tranbärssylt ca. 1 dl

2 äggulor
3-4 msk socker (jag hade rårörsocker)
2 dl naturell yoghurt
någon smaksättning t.ex vanilj
40 g choklad (70%)

 Vispa äggulor och socker över vattenbad tills sockret smält. Rör ner yoghurten och vaniljsocker. Ta och bottna fyra portionsformar (t.ex av silikon) med några msk tranbärssylt i varje, portionera 2/3 av yoghurtmassan utanpå tranbären, frys in (ca.40 min-1 timme). Yoghurtmassan som återstår (1/3) blandas med smält choklad (70%). Ta ut portionsformarna från frysen och lägg lagret med chokladyoghurt överst. Frys in på nytt. Denna efterrätt kan med fördel lagas långt innan man skall äta den.

Stjälp upp, servera t.ex på en spegel av tranbärslag (Koka ihop lika delar socker med saft till en lag). Dekorera med chokladhjärtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar