25 mars 2012

Laxtårta



En klassiker hos oss. En smörgåstårta med "inte så mycket i" men ibland är det enklaste det allra godaste.

Laxtårta

18 skivor formbröd
4 hårdkokta ägg
2 syrliga gröna äppel
300-400 gram gravad lax
400 g  creme fraiche
1 knippe dill
vitpeppar
senap
citron och dill till garnering

Skär kanterna från formbrödet (de kan sen användas  t.ex till krutonger)
Koka äggen, hacka dem smått och blanda med äppel skuret i små tärningar, finskuren gravad lax, creme fraiche, dill och peppar samt en matsked senap. Blanda till en jämn massa. Bygg upp tårtan genom att varva bröd  (tre lager bröd) och "massa". Garnera  med citron och dill.

Tårtan lagas helst dagen innan den skall ätas så den hinner dra, då blir den allra godast!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar