I samma tidning, samma dag (5.3) fanns en artikel om barns matvanor. Det bästa med den artikeln: De tar upp " makukoulu" (d.v.s Sapere)! Visserligen bara några få rader, men ändå! Så bra att Sapere tas upp i allt fler sammanhang.
Följande dag kunde man läsa i tidningarna om barn i Australien som utfrågats om råvarors härkomst. Kunskaperna visade sig vara klena. Bommul? -Ja det är väl något man får från djuriket, och yoghurt det kommer från träd, trodde många. Tydligen är det ett globalt dilemma att barn alltmer fjärmats från råvarans ursprung.
Borgbacken i Helsingfors tar hjälp av stjärnkockar. Fem av landets främsta kockar ska öppna ett matställe, "Kattila", i nöjesparken, där de var och en ska ska profilera sig och göra lite annan mat än det som är vanligt på dylika ställen. -En så BRA nyhet!!! Muminland i Nådendal kunde kanske följa Borgbackens exempel!
Det här var bara några av matskriverierna i veckan. Antar att det nästa vecka blir minst lika mycket mat i medierna. Om Gastromässan i Helsingfors kommer det säkert skrivas en hel del. Vem blir årets kock?, Vilken produkt blir årets ekoprodukt m.m. Gastromässan har även skolmat på programmet. Bra! Och kanske det blir nån artikel om Slow food också då Carlo Petrini (Slow foods grundare) kommer till Finland.
Det här var bara några av matskriverierna i veckan. Antar att det nästa vecka blir minst lika mycket mat i medierna. Om Gastromässan i Helsingfors kommer det säkert skrivas en hel del. Vem blir årets kock?, Vilken produkt blir årets ekoprodukt m.m. Gastromässan har även skolmat på programmet. Bra! Och kanske det blir nån artikel om Slow food också då Carlo Petrini (Slow foods grundare) kommer till Finland.
Trevligt veckoslut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar