Aah, fredag! Veckoslutet inleddes med en
kopp kaffe, en rågmacka med bredbar
getost,tomat och gräslök och en god bok! |
"Matfyllda dikter som sätter snurr på smaklökarna..."
I författaren och poesiforskaren Niklas Schiölers nyutkomna bok är temat mat i poesin. I boken funderar han över hur lite det kulinariska sist och slutligen har används av poeter. I boken Poäter kan man ändå läsa matfilosofiska tankar om allt från Homeros till Jamie Oliver. Fullspäckad av härliga dikter med temat: MAT. Ser fram mot fina lässtunder!
Att äta Grönhögenlimpa
med löksmör
i en enrisrunda
på en stor tyst hed
Med myror
stretande på smulor
och guldbaggen
prasslande i brödpåsen
Med lärkan
som middagsmusik
och honungsblomstret
som rökelse
Med den älskade
som servitör stående
på knä i gräset
med enbarr i håret
Nina Södergren (Lust och fägring, 1973)
Den var fin! Eller Werner Aspenströms dikt som börjar...
Bäst smakar sill och potatis när man brottats med en stendjävul hela dagen...
Bokens titel: Poäter
Författare Niklas Schiöler
Utgivningsår: 2012
Förlag: Carlssons
Ps.Kollade upp vad en Grönhögenlimpa är. Det var visst Hillevi Andersson på Öland som skapade den
Läs mer om dess historia här!
Den var fin! Eller Werner Aspenströms dikt som börjar...
Bäst smakar sill och potatis när man brottats med en stendjävul hela dagen...
Ja, fortsättningen får ni läsa själva....
Bokens titel: Poäter
Författare Niklas Schiöler
Utgivningsår: 2012
Förlag: Carlssons
Ps.Kollade upp vad en Grönhögenlimpa är. Det var visst Hillevi Andersson på Öland som skapade den
Läs mer om dess historia här!
2 kommentarer:
Hej! Jag har också skrivit om Poäter idag...
Fin blogg du har! Jag är intresserad av sapere och har hamnat här bland annat av den anledningen.
Hej! Jag läste just ditt inlägg=) och den intressanta länken om boken. Ja Sapere är jätteintressant, då man ser i praktiken att det funkar att väcka barns nyfikenhet kring mat.
Skicka en kommentar