Matiga plättar med mangold och zuccini åt vi häromdagen till middag. Serverades med gräddfil och lingonsylt samt som tillägg en fetaostsallad. I trädgårdslandet hittades ännu några zuccinin och mangolden ja den är som allra finast just nu.
Laga en vanlig plättsmet (för 4 pers.) men ha i lite mer mjöl än vanligt då zuccinin är så vätskefylld. Riv zuccini på grova sidan av rivjärnet (ett par dl) Strimla mangolden (en rejäl näve). I plättsmeten la jag ännu med en rågad matsked nyponmjöl för att få dem lite syrligare. Stek i plättlägg, ät och njut.
På tal om plättar, nu hittas igen spenatplättar på stans skolors meny. De togs bort ett tag då en förälder frågasatte deras innehåll: 20 olika ingredienser i de fabriksgjorda plättrna!! Nu när de gjort come back är ingredienserna åtta . Tyvärr hittar man ännu härdade fetter i dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar