Visst hittas det ännu lite i trädgårdslandet! Persiljan är fin och några rovor och nån enstaka rödbeta drog jag upp idag. Lite grönkål och mangold. Äpplena börjar vara finito, de som ses i skålen är antagligen de sista. Till skogen har jag inte varit på ett tag men troligtvis hittas det svamp och lingon ännu. Senaste år åt vi nyplockade trattkantareller ännu någon dag före jul! Rosenkvittenbusken ger mycket frukt i år. De börjar först nu vara mogna. Kokade lite sylt. De är mycket pektinrika så det går bra att koka sylt med vanligt fintsocker. Kärna ur dem först. Låt koka med socker och mixa ännu med stavmixer Ta en sked sylt och rör ner i ett glas kallt vatten och du får en fräsch dryck! Kräver rätt mycket socker för de är väldigt sura. Här nedan några andra kvittentips:
Rosenkvitten-lavendelparfait
Äppelpäppelkvittenkräm
Kvittensylt till Hirams smörpepparkakor
Att ha rosenkvitten som smaksättning i vispgröt(klappgröt) har jag också testat något år tidigare. Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar