3 januari 2013

Texmex och lite smakskola/Sapere


Som fyllning hade vi köttfärs, sallad, tomat,
gurka, lök, majs, riven ost, tacosås (köpt),gräddfil,
guacamole (hemlagad).

Väninna med barn kom och hälsade på igår. Vi lagade tortillas tillsammans. Bestämde oss att testa vilket som var godare, köpta tortillas eller hemlagade. Efter en stunds kockande i köket var det dags att sätta sig till bords. 4 hungriga barn i åldern 4-9, en tonåring och två mammor. Vilket slags tortillabröd som vann i jämförelsen var vi eniga om; det hemlagade. Det smakade mer. Det smakade bättre. När barnen tog till ville de alla helst ha de hemlagade!

Här recept på guacemolen vi gjorde:

Guacamole 
2 mogna avokado
saften av 1 lime
en nypa svartpeppar
2-3 msk cremé fraiche eller smetana
1 vitlöksklyfta
en nypa salt

Här ingredienserna till tortilla: 3 dl vetemjöl, 2 dl majsmjöl, 0,5 tsk bakpulver, 0,5 dl solrosolja, 1 dl vatten, 1 tsk salt. Blanda raskt ihop till en deg, låt stå en stund, gärna 20-30 min. Rulla små bollar som sedan kavlas ut tunnt och stek i torr panna på bägge sidor.

Som efterrätt lagades bananmuffins,
med chokladbitar i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar