2 januari 2013

Välj ett äpple /SapereTvå äppel, samma frukt, men ändå så olika! Till vänster ett syrligt, lite spritsigt, blommigt fruktigt äpple med fast fruktkött av sorten Songa (Finland)  som smakar, tycker jag, som ett riktigt äpple ska! Till höger ett äppel, Jonagold (Holland), ganska saftigt men för mjölig konsistens, skalet hade en vag mögeldoft, ett "tråkäpple". Det till vänster mycket mycket mindre. Dyrare om man ser till kilopris men betydligt godare. Mycket smak för pengarna! Det till höger billigare - betydligt mer volym för pengarna men smakmässigt ganska tråkigt. Vilket skulle du välja?

Senare smakade vi ännu på en annan inhemsk  äppelsort Lobo från Åland. Det var ännu mindre till storleken, Ett vackert grön-rött vinteräpple. Lite ojämna och små skravanker men smakmässigt godast av dem alla. Tyckte vi.

Idag har vi haft en matglad dag med barn hemma hos oss. Det blev "texmex" och muffinsbakning och lite "Sapere" blev det också då  vi jämförde köpta tortillas med hemmagjoda. Men mer om det i ett senare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar