21 mars 2013

Avokado, tjärsirap och rosépeppar


Experimentlustan drabbade mig en kväll...parfaitexperiment denna gång. Slutresultatet blev två olika parfaiter med avokado i huvudrollen. Ger inga exakta recept nu då jag ska finslipa dem ännu, men så här  i stora drag:


Parfait no 1 hade som huvudingrediens avokado samt ett tunt lager parfaitmassa men med lite nedblandad svartvinbärssylt för att få lite färg i det hela. Vackert med grönt och violett! Ja lite gröna vinbär kom också med.


Parfait no 2, fick även den avokado i huvudrollen  men sen fick den ett lager med tjärsirapsmaksatt parfaitmassa och...rosépeppar som toppning vid servering för att få lite färg. Ganska spännande smak, åtminstone mina smaklökar gillade smakkombinationen (men ta inte för mycket tjärsirap).

Tips! Höga silikonformar funkar bra för parfaitportioner. Om ni vill ha randiga parfaiter så fryser man ett lager i gången. Men visst går det också bra att slå hela massan i en stor form och sedan ta ut kulor med kuljärn.

Tips! Parfait kan man ha "på lager" i frysen, en snabb lyxig efterrätt att ta till ibland. Låt tina en stund innan servering.

Fler parfaitförslag med noggrannare recept hittas under etiketten parfait i denna blogg.

Lästips:

Tjärsmak på flaska

Här ett boktips: en bra glassbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar