19 maj 2013

Restaurangdagen och tre trädgårdarI går öppnade vi restaurang för en dag då vi deltog i Restaurangdagen. Alla tiders trädgårdsjippo! En kombinerad restaurangdag, karneval och loppmarknad.  Två dagis och en skola.  Mycket folk, gott att äta, bra live-musik och ett bra väder.


Annars ägnas mycket tid åt trädgårdslandet:  Eller ska väl säga trädgårdslanden då de är fler till antalet.

-På jobbet har vi bara ett litet land. Med potatis och lite örter m.m där barnen kan få ett hum om växternas väg från jord till bord. Där man kan klippa lite gräslök till gräddfilssåsen eller hämta rabarber till en kräm nångång ibland.

- Hemmaträdgården: För familjens "husbehov" för några månader i året. Här planteras sallad och lök, rädisor och rovor, zuccini och örter. Många bärbuskar och några äppelträd finns också.

-Torpträdgården (+"skogsträdgården"): "Det vilda skafferiet" med bl.a nässlor och kirskål, (lite odlat har vi också där, som sallad och potatis t.ex och äppelträd och bärbuskar och i dess omedelbara närhet skogen med skogsbären, granskott och harsyra, svamp...


Rabarbersaft

Koka upp 2 liter skalad och skuren rabarber och en vaniljstång med en liter vatten.Tillsätt saften av en citron och  några dl socker. Rör om så sockret smälter. Sila rabarbersaften  och låt svalna. Häll upp i rena flaskor. Späd med lite vatten och lägg med lite isbitar när den ska drickas. (Sockermängden kan du avgöra själv, längre hållbarhet om man har mer socker men å andra sidan är den här saften så god så den brukar inte bli länge i kylen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar