4 maj 2013

Sik, saffran och selleri



Köpte en liten burk med kanarisk saffran då vi var till Teneriffa i februari. Saffran fick ingå som smaksättare senast vi åt en trerättersmiddag här hemma. Men det blev inte förrätt, varmrätt och efterrätt som vi ibland brukar. Denna gång blev det Varmrätt, efterrätt och... efterrätt!

Menyn:
Varmrätt: Stekt sik med saffranpotatis, rotselleripure med persilja, broccolibuketter och skirat smör.
Efterrätt no.1: Varm äggost med bär (hallonsylt, havtorn och björnbär)
Efterrätt no.2: En Warsawabakelse (köpt) samt en god kopp mörkrostat kaffe




-Saffranpotatisen; potatishalvor med lite olja och kanarisk saffran på ytan, i ugn 35-40 min.
-Puren på rotselleri innehöll: rotselleri, lite vitlök, persilja, vitpeppar, salt och lite smör. 
-Äggosten (Kolatun Ruska) köpt på mässan var väldigt god. Kolatun juustos brie Vilma är också att rekommendera (nu blev det lite reklam här men vill gärna lyfta fram bra nordiska smaker och de här är mina nya inhemska ostfavoriter!) Ruskan tärnades och stektes snabbt i het panna och serverades varm tillsammans med egna bär från frysen.

Ett annat saffrantips hittas här: Saffransolja


2 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Hej. den där osten låter spännande och så gläder mig se att även du har de där tallrikarna i behåll och använder dem, alltså de som är nederst i bild, vi har också våra på villan hemma i Finland och använder dem flitigt då. Hälsningar från Hakadölingarna...

M sa...

Loppisfynd, och har bara några ex. Raija Uosikkinens Linnea, Arabia från 50-talet.

Skicka en kommentar