Igår var det igen dags för forneldarnas kväll. Vacker kväll med god mat. Bl.a en skördegryta med kantareller, gravad sik på rosalabröd, tårta och mycket annat gott. Tyvärr var mina egna smaklökar lite avtrubbade p.g.a förkylning.
Skördegryta (10 pers.)
3-4 st morötter
1 palsternacka
1 stor batat
2 små zucchini
1 kålrot
några nävar kantareller
persilja (mycket)
vitlök
timjan
salt
peppar
Skär rotsakerna i mindre bitar, fräs i olja. Börja med morötter, kålrot och palsternacka. Bataten läggger man med först efter en stund och till sist zucchinin. Krydda och avsmaka.
Stek kantarellerna skilt och finhacka persiljan, bland försiktigt ner i rotsaksgrytan strax innan servering.
(ps. hade egen vitlök! lite stolt över att för första gången odlat själv=)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar