24 november 2013

Sejsoppa med chiliräkor




Hade frysinventering i hemmafrysen och hittade ett paket med sej och en påse räkor... lite omväxling till alla abborrar och gäddor det blivit i höst.

En enkel vardagssoppa på ett fiskblock blir lätt lite lyxigare om den toppas med chiliräkor. När man som vi har en skaldjursallergiker i familjen är det nödvändigt att ha räkorna "på sidan om".

Chiliräkor
180 gram frysta räkor
2 msk tomatpure
1 vitlöksklyfta
2 msk saft av lime eller citron
1 chilifrukt fint skuren (mild eller stark, hur ni vill...)
en god matolja
(salt)

Ta fram de frusna räkorna för att tina, finhacka vitlöken, skär chilin på längden och peta ur fröna. Finstrimla chilin. Pressa citron och blanda tomatpure, citron, vitlök  med räkorna, slå över lite olja. Låt stå och dra en rejäl stund (ju längre desto bättre). Koka soppan ("buillabaissestyle"). Servera med gott bröd till.  Ät och njut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar