24 november 2013

Sejsoppa med chiliräkor




Hade frysinventering och hittade ett paket med sej och en påse räkor...

En vanlig, enkel fisksoppa på ett fiskblock blir lätt lite lyxigare om den toppas med chiliräkor. När man som vi har en skaldjurs allergiker i familjen är det  nödvändigt att ha räkorna "på sidan om".

Chiliräkor
180 gram frysta räkor
2 msk tomatpure
1 vitlöksklyfta
2 msk saft av lime eller citron
1 chilifrukt fint skuren (mild eller stark, hur ni vill...)
en god matolja

Ta fram de frusna räkorna för att tina, finhacka vitlöken, skär chilin på längden och peta ur fröna. Finstrimla chilin. Pressa citron och blanda tomatpure, citron, vitlök  med räkorna, slå över lite olja. Låt stå och dra en rejäl stund (ju längre desto bättre). Koka soppan. Servera med gott bröd till. Ät och njut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar