29 mars 2014

Kokosbollar ska det vara!


...tyckte sonen då han skulle firas. Våfflor (Hirams) med grädde och sylt blev det också. Våffelkalas istället för tårtkalas. Och små salta krustader med rökt lax, dill och ost som en liten inledning.


Laxkrustader (ca.40 st)

Fyllning

300 g rökt lax
1 pkt (200 g) creme bonjour ost, naturell
nån nypa vitpeppar
några tsk lime
några msk fintskuren dill + dill till dekorering

Finfördela fisken och rör ner osten i fiskmassan. Smaksätt med lime, dill och peppar. Lägg massan i kylskåp och fyll krustaderna strax innan servering så de inte mjuknar för mycket.

(laxen kan bytas ut mot räkor, rökt ren, skinka, svamp, sparris...)

Klassiska kokosbollar

100 g smör
1 dl socker
1 tsk vanilj
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk starkt kaffe

garnering: kokosflingor

Rör mjukt smör, socker, vanilj och kakao. Tillsätt havregryn och kaffet. Blanda väl. Rulla till små bollar och rulla bollarna i kokos. Förvara i kylskåp innan förtäring. Ps. Laga dubbel sats, för de går åt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar