Filéa en röding, skär sedan fileérna på längden. Bre ett tunt lager piladelphiaost på fisken och några tunna strimlor kallrökt lax. Lite salt och vitpeppar. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Smörj portionsformar och placera en fiskrullad i varje form. Häll 1/2 dl vitt vin + 1/2 dl matlagningsgrädde i varje form samt strö över liten nypa salt och timjan. Färdiga på ca.20 min i 175 graders ugn. Ät och njut! Vi hade en klick potatismos + sallad till. Som förrätt hade vi en svampsoppa på soppar och efterrätt blev chokladpraliner från Tallinresan.
Ps. Köp färdiga fileér om ni vill komma enklare undan men köper man en hel fisk är...
1) kilopriset lägre
2) man får fin fiskbuljong av resterna, en bra bas till en fisksoppa senare i veckan eller frys in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar