25 april 2014

Timo och Rosamunda


Smider trädgårdsplaner...

Potaisknölar, sättpotatis, ska såsmåningom grävas ner. Timo och Rosamunda får det bli i år. Timo är bra då den är en tidig sort och passar till mycket och Rosamunda är en bra ugnspotatis. Senaste år var det visst  Melody och Annabelle och året innan Timo, Melody och Puikula vi odlade. (Bra med blogg så kan man lätt kolla vad man haft tidigare år...)

Även på jobbet ska det  i pedagogiskt syfte planteras lite potatis. Årets förskolebarn får plantera det som höstens nya förskolebarn får skörda. Kanske i samband med vår skördefest.

Hittas just nu i vår hemmaköksträdgård: gräslök, libbsticka (+ kirskål och nässlor) ja inte mer än så men om några dagar tror jag att första rabarbern kan skördas, den växer så det nästan knakar. Bland blommorna hade krokusarna  sin högsäsong under påsken. Men idag hade scillorna tagit över och om nån vecka eller så borde det vara pärlhyacinternas tid. Sår det mesta i grönsaksväg direkt på friland i odlingslådor så har inte ännu kommit igång med det. Några paprika- och tomatplantor,  och ett par pumpor får tillsvidare växa till sig inomhus i ett utomordentligt bra "miniväxthus", vårt f.d akvarium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar