25 juli 2014

Ladusvalor och frestande solgul mat




Familjen ladusvala hade slagit sig till ro vid båten en kväll. 

Sommaren som började så kyligt har nu övergått till "tropisk hetta". Vi har den senaste tiden mest lagat "lätt sommarmat". Ibland lite grillat. Caesarsalladen gjorde come back och den klassiska varianten med "bara" romansallad, krutonger, parmesan och sardelldressing har varierats med "Caesarliknande sallader" med både kyckling, bacon, avokado eller bara lite parmaskinka. En hel massa rödbetor har också intagits, de är så goda nu! De senaste dagarna har ett flertal huggormar setts till och tycker ovanligt mycket grodor hoppar omkring vid torpet. Fladdermössen har fått ungar och jagar intensivt insekter nattetid. Ingen i vår familj har fått fästingar i år... men så har vi också försökt hålla gräset kort.

Emellanåt åker vi till stan. Där blev det en kväll aktuellt att laga "soppa på en spik" då man vid första anblicken tyckte att skåp och kylskåp var så toma. Men potatis fanns. Några kantareller hade hittats. Lök i landet  och libbsticka och faktiskt en liten burk sardeller hittades! En gammal ostkant en skvätt grädde fanns också. Fick bli frestelse i portionsformar. Havtornssaft av fjolårsbär blev till allra godaste efterrättskräm.

Sardeller och kantareller
...och ännu lite riven ost och grädde
 på innan det åker in i ugnen.


Kräm av havtorn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar