7 september 2014

Tagliatelle deluxe




2 avokado
2 nävar valfri svamp
150 g lufttorkad skinka
2 dl creme fraice
En bit parmesanost
saften av en halv lime
svartpeppar, örtsalt

tagliatelle

Skär ner avokadon i bitar, mosa dem lätt med gaffel och pressa över lime, salta lätt. Lägg upp i en skål. Finriv lite parmesan  (till såsen) och lägg upp lite extra parmesanflagor i en skål. Lägg skinkan på ett fat.



Koka pastan al dente. Rör försiktigt ner creme fraiche och svampen som du innan stekt i smör, rör även ner några msk finriven parmesan och pressa över lite lime. Servera svamptagliatellen i djupa tallrikar. Var och en kan sen "toppa" sin portion med vad den vill: avokado, skinka, ost... eller lite av allt. Vi hade ännu sallad, kanelbasilika och kokta gröna bönor till. Att bygga upp en pasta på det här viset är perfekt om man har någon vid bordet som t.ex ej äter kött, en annan som inte är så förtjust i avokado  o.s.v. Man kan välja eller som sagt ta lite av allt. Rostade nötter också bra "vid sidan om".




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar