14 september 2014

Ugnsäppel med en touch av lavendel - men vad hänger där i eken?



Några stycken kvarlämnade kakor hittades i kakburken på torpet. Och inte vilka småkakor som helst utan härligt goda lavendelkakor.  De smulades ner med flytande honung + en "fröblandning" (solrosfrö, pumpafrön, torkade tranbär) och gjorde ugnsäpplena snäppet godare än vanligt.

Ugnsäppel med lavendelkakekross, honung och frön

1-2 äppel/pers.
några krossade lavendelkakor
1/2 dl honung
1/2 dl blandade frön

Ta ur fröhuset, fyll äpplena med fyllningen. Grilla äpplena i ugnen ca.15 minuter. servera med vaniljkräm.

Lavendelkakor
Bild på lavendelkakor









Ett otroligt  fint getingbo i eken!
Och lönnarnas färg är som eld.

Den vackra årstiden är här.

Njut av hösten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar