3 februari 2015

Citronpasta, semmelwrap och en gammal bakelse med historia

Sociala medier sprider trender i snabb takt. Även när det gäller mat.  "Trenden" med semmelwrap dök upp ganska nyligen och avokadopastan har väl ingen missat. Sen har vi citronpastan som dök upp för några år sedan som har gjort ett uppsving. Kombinationen citron och pasta (+ parmesan, smör, vin och grädde (alternativ äggulor och grädde) salt och svartpeppar, persilja) är visst gott men jag tillägger då gärna något "matigt" som t.ex räkor och också lite mer "grönt"  som rucccola eller spenat (kanske kirskål eller förvällda nässlor när den tiden kommer). Tycker det blir en alltför anemisk portion att bara äta som så. Semmelwrap har inte ännu testas. Kanske man borde göra det? Men de riktiga traditionella semlorna kan man väl inte överge så där bara? Här hittas ändå ett recept på semmelwraps på bloggen Bella och villa alén.
Men före Fettisdagen och semlorna är det Runebergsdag (5.2) och då står en gammal bakelse med historia i tur, Runebergstårtan.  Recept här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar