18 februari 2015

Solgul frukost och lamm masala på Khukuri




Skönt med vinterledigt! Att  varva ner litegrann från vardagsjäkt. Sköna sovmornar och tid att göra saker man tänkt göra men inte hunnit med. Lagade en god mannagrynsgröt på havtorn igår. Av gröten som blev kvar fick det i morse bli solgul frukost med den kalla gröten varvad med naturell joghurt smaksatt med lite vanilj, mysli och skivad kiwi.

Havtornsgröt med manna

2 dl havtornssaft
6 dl vatten
1 1/4 dl mannagryn
1 dl socker
en nypa salt

Koka upp havtornssaft och vatten. Vispa ner mannagrynen och låt gröten sjuda under omrörning. Tillsätt socker och en liten nypa salt. En skrapad vaniljstång kan man också ha med när den sjuder. Gröten lika god varm som kall. Se mer goda havtornsrecept under etiketten havtorn här i bloggen.

Idag åt vi lunch på stan hela familjen. Nepalesiskt på Khukuri. De andra åt curryfisk medan jag tog lamm masala. Riktigt god mat till ett förmånligt pris då det även ingick förrättsbord med sallad och soppa samt naanbröd, lassi och kaffe/te. Och härligt att få sitta ner och äta mat någon annan än man själv lagat ibland;)!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar