7 juli 2015

Torpglass




En liten sats glass/ parfait jag brukar laga då och då när vi är på torpet (satsen nedan räcker bra som efterrätt till  4 pers.) Använder gärna joghurt och inte bara grädde. Tycker den blir godare då den är lite syrlig.

3 äggulor
1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl naturell joghurt
1 1/2 dl vispad grädde

smaksättning t.ex
2-3 msk lingonsylt (eller en liten näve nyplockade blåbär)
en nypa vaniljpulver


Vispa äggulorna med sockret över vattenbad tills det tjocknar något och blir fluffigt. Låt svalna något och rör ner joghurten samt smaksättning. Vänd försiktigt ner grädden som är ganska hårt vispad. Rör om och häll allt i en form (eller i flera små). Frys in.


Annars är helt vanlig fil också gott. Så gör du egen fil!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar