15 juli 2015

Violte, fågelmarker och sik med rödklöver


Ett te med violsmak, en gåva jag fick av ett barn vid vårfesten, smakar riktigt bra denna kyliga sommar. Inte många värmedagar hittills på semestern. Men det svala vädret gör att man orkar syssla och pyssla mera... 



...och man orkar vandra omkring i skog och mark och på kalhygget. Ännu en nykomling på hygget, en vadare, skogssnäppan (Tringa ochropus). Den ligger och ruvar på ägg och flyger förskrämd upp om man går lite för nära. Den är så snabb så man inte hinner få bilder av den. De som man däremot kan fotografera hur mycket som helst är sädesärlorna. De trivs också på hygget. Vattenpottarna är tydligen rika på insekter.





Ett av sädesärleparen har bosatt sig på vår veranda så dem kan man studera på riktigt nära håll. De har boet fullt med kvittrande ungar just nu och föräldrarna flyger skytteltrafik med mat till sina små.



Och så måste man själv äta lite emellanåt.... sik&potatis, lite rödklöver som dekoration (men se upp med klöver om du har allergi! Timotejallergikern vid vårt bord reagerade visst även på klöver.) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar