18 augusti 2015

Palmkål till abborre och en ung kock vid spisen






Stekt abborre med palmkål, broccoli, våra "allragodastesjälvodladepyttesmå" morötter, kokad potatis och en sallad med fetaost och körsbärstomater.

Familjens yngsta sökte sig till köket en dag förra veckan . Det var bara vi två hemma och när han visade intresse av att kocka plockade vi ihop lite råvaror från trädgårdsland och kylskåp. Som huvudråvara hade vi några abborrfileér. Jag la potatisen att koka sen gick jag ut och lät köket vara hans domän. Resultatet, riktigt gott!

Barn kan! Om man ger dem möjlighet kan de verkligen skapa god mat! Palmkålen (Nero di Toscana) stektes med i samma panna som abborrfileérna. Lite citron och örtsalt på dem.

Vi åt utomhus. Måltidsdrycken valde han också åt oss, äppeljuice fick det bli.  Och kvällen ljum, gräset grönt och trollsländorna flög omkring bland bärbuskarna. Det är slut på semestern men efter jobbdagen/skoldagen kan man ändå passa på att njuta av värmen som äntligen kom, så passa på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar