6 juli 2016

Blue Kongo, grön lasagne och muminglass


1.


2.


3.


4.


5.


6.Har egentligen semester, även från bloggen, men nåt enstaka inlägg kan det bli. Tänkte ge lite mattips för även om man har ledigt ska det ju ändå vara mat på bordet titt som tätt. Kanske lite inspiration till någon som har idétorka.

1. Lyxa till vardagslaxen med lite chips! Blue Kongo chips ger dessutom ögonfröjd till portionen. Här lax med nypotatis och gräslökssås, avokado och tomat samt lite chips som kronan på verket. Ibland gör "det lilla extra" mycket och så gott med lite krispighet.

2. Nötter och frön, lite gurka och tomat, färska örter och en olja. Så mycket mer behöver inte en god sallad innehålla.

3. Lasagne. En lasagne behöver inte alltid basera sig på kött. Denna med spenat och tomat, vitlök och peppar samt en god ostsås är familjens favorit en regnruskig sommardag. Serveras t.ex med salladen ovan som tillbehör. Vill man byter man ut spenaten mot "vildväxter" t.ex förvälld nässla, kirskål el dylikt. Smulad fetaost, grynost eller getost i lasagnen kan man också ha men här hade vi en så gräddig ostsås så jag tyckte den räckte. När svamptiderna är här är också svamplasagne väldigt gott. Uteslut då tomatsåsen helt och varva svampsåsen med lasagneplattorna. Strö ost på ytan.

4. "Vårrullepytt"- en snabbrätt uppfunnen då vi inte hunnit till affären... i frysen ett paket vårrullar, i kylskåpet lite överbliven potatis, några små nyplockade kantareller och så örter och lite pinjenötter på det. Stek i panna = Gott!

5.Ludiveetå, en burk sill, nypotatis och kanske några kokta ägg. Lite sallad till och måltiden är komplett.

6. Muminglass. Ingen sommar utan glass. Här fick det bli en avokadoglass med citronmeliss och rabarber infryst i en muminform. Ska återkomma till glassen i ett senare blogginslag.


Trevlig fortsättning på sommaren...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar