24 juli 2016

En annorlunda semester


När jag tänker på ordet semester tänker jag på ljusa fina sommardagar, obegränsat med tid, en upprymd känsla att man kan göra precis vad som faller en in. Sovmornar och uppesittarkvällar då man bara andas in sommardofter och lyssnar på naturens ljud. En tid man äter gott. Sommarsmaker som nyrökt fisk och jordgubbars sötma. Ibland en tur till någon stad för att kanske bara ta en glass. Eller sitta på ett hamncafé och se på segelbåtar och höra på måsar. Simma och att vandra i skog och mark.

Den här sommaren har varit annorlunda. Sommardagarna har funnits, sommardofterna och ljudet av måsarna. Glassen och jordgubbarna också. Den rökta fisken... men ändå känns det som sinnena inte hängt med. En semester i sorgens tecken. En för mig viktig kär person insjuknade och dog och allt gick så fort. Cancer. Sånt tar tid att bearbeta.

Bloggen går på sparlåga.. Har ett och annat "matrelaterat" att skriva om, för det här är först och främst en matblogg. Och ska uppdatera mig riktigt snart. Men i väntan på det blir det bara en bild på blåbär. Det finns otroliga mängder i år!


"Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer." Alf Henriksson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar