Muminglass:
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
några msk socker alt. honnung
2 mogna avokado
ett par tsk fint skuren citronmeliss
en nypa vaniljpulver
2-3 dl rabarber, socker
Vispa grädden ganska hårt. Koka rabarberbitar med lite socker. Låt svalna. Vispa äggulor och socker (honnung) luftigt över över vattenbad. Vänd försiktigt ner grädden i den avsvalnade äggsmeten tillsammans med fint mosad avokado + citronmeliss och vaniljpulver så det blir en jämn smet. Häll i en muminform. Frys in
Ta ut formen från frysen där nu avokadoglassen stelnat. Häll över den avsvalnade rabarbermassan Dra en plastfilm över och frys in på nytt. Ta fram glassen lite innan den skall ätas. Knacka lätt på formen när den tinat något och stjälp upp på ett serveringsfat.
Rostad flagad mandel och några krasseblommor som dekoration.
Syrlig, fräsch och "nyttig smak" enligt smakpanelen. Rabarberlagret kan lämnas bort om man lagar lite mera avokadomassa istället eller byt ut rabarberlagret mot t.ex mosad banan eller mixade jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar