12 februari 2017

Pak Choi-kantarell tagliatelle

Gjorde en fröbeställning från "Isoäidin kasvikset" nyligen. Bland påsarna jag beställde fanns bl.a en nyhet till vår trädgård. Pak choi (Brassica rapa) (Paksoi på finska) vilken jag inte försökt mig på tidigare.  Nån som odlat? Något man bör tänka på? Erfarenheter och tips mottages tacksamt. Står på påsen att de ska sås direkt utomhus men först i juli och sen lär det bli en riklig skörd långt in på hösten som t.om tål frost. Får se hur det går.

Köpte även pak choi från affären för att ha med i middagen. Tagliatelle stod det på middagsönskelistan så det fick bli en "pak choi tagliatelle" då. Själv hade jag längtan efter rödbetor och svamp har vi ännu att ta till. Så svampen fick göra pak choi sällskap och rödbetan åkte in i ugnen och toppades i slutskedet med getost. Detta ingick i vår middag:

Pak choi
kantareller
smetana ( + lite grädde)
vildörtsalt, peppar
några msk fintriven parmesan

halverade rödbetor
getost
olivolja
vildörtsalt

tagliatelle

Pak choi wokades ihop med svampen. Smetanan, rivna osten och kryddorna rördes sedan ner, pastan kokades, rödbetan grillades i ugnen (rödbetan får gärna vara förkokt, eller börja med att ugnsbaka rödbetan långt innan resten tillreds eftersom det kräver längre tid.) Sen kombinerades allt på tallrikarna. Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar