25 mars 2017

Tex-mex, chiliplantor, våfflor och en god smakkombination Tex-mex sallad på både rester och nyköpta ingredienser..

Du behöver:

Ett stor hög med sallad
finstrimlad rödlök
tomatklyftor
"kyskåpsrester"
nyköpta kycklingfileér
valnötsolja
lime
tacosås, köpt eller hemlagad
creme fraiche
chips

"Kylskåpsresterna" var i denna sallad några kokta potatisar som nu klyftades och  stektes upp samt en rest med kokt quinoa som nu stektes med potatisen (Tips! "uppstekt" förkokt quinoa blir väldigt gott!). Chipsen vi hade var tacokryddade majschip och Blue Kongo chips. Lite chips är gott i sallad! Men smulat knäckebröd eller brödkrutonger går lika bra. huvudsaken att de läggs med i slutet strax innan servering så det inte hinner mjukna och behåller sin krispighet.

Idag har vi ätit laxsoppa och våfflor (våffeldagen och en födelsedag till ära) och så har jag hunnit plantera om mina små chiliplantor. Tänkte låta dem stå i det gamla akvariet nu ett tag så de får varmt och mysigt.

Våfflor åt vi också på jobbet en dag. Lyxmellanmål! Händer inte ofta. Använde ett enkelt våffelrecept som jag fått av Marthorna.

Våfflor (10 laggar)

5 dl mjölk
2 ägg
3 dl mjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl smält smör

halvtinade, mixade jordgubbar till samt vispadgrädde med vanilj.

(Fler våffelrecept se under etiketten våfflor här i bloggen!)

I veckan som gick kom jag också av en händelse på en bra smakkombination. Mesost på honnungsvåffla.  Nu menar jag de tunna, lite sega inte så söta våfflorna man hittar i kexhyllan i affären. Har nångång köpt dem till kaffet. Är ingen stor konsument av söta kaffebröd, brukar hellre ta en smörgås men ibland kan just en honungsvåffla kännas rätt. Nu hade vi också mesost hemma och oj så god kombination. Ännu en skiva päron eller äpple på det och jepp - gott var det! -pröva!

Sötman & sältan bra kombo!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar