Fräs upp sparris och broccoli,
tillsätt en stor näve solrosfrön i slutet.
Koka under tiden pasta, vi hade penne.
Rör ner en klick creme fraiche eller smetana
i pastan när den är klar samt lite paprikapulver
( vi hade rökt paprika) svartpeppar och finriven parmesan.
Avsmaka. Eventuellt lite örtsalt till...
Avsmaka. Eventuellt lite örtsalt till...
Blanda samman det gröna med pastan.
Lägg upp i djupa tallrikar, pressa lite lime
eller citron över, strö över ytterligare parmesan
och toppa med ruccola.
Ät, njut!
(Hör man till kategorin:
"jagmåsteabsolutalltidhakött"
kan man toppa med bacon.)
(Hör man till kategorin:
"jagmåsteabsolutalltidhakött"
kan man toppa med bacon.)
Till efterrätt blev det äppelklyftor i ugnen. Hittade ännu några påsar äppelklyftor i frysen. Att äta egna torpäppel i mars känns som lyx och plötsligt doftade köket höst. En favoritdoft, ungsbakade äppel! Äppelklyftorna gjorde sällskap med mysli, liten klick smör och Malmgårds honung smaksatt med havtorn. Fin kombination! Till äpplena serverades vaniljglass.
Snart, snart spirar gräset och nässlor kirskål, mjölkört och annat kan börja användas i matlagningen. Se mer under etiketten "vilda örter" här i bloggen. På bilden ovan en annan som väntar på allt det goda gröna.
( Vi har bara en kanin numera...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar