21 juli 2017

Mushroom coffee, en god risotto, mera mjöl och en igelkott


Läser om nästa stora trend. Så hör på nu alla "trendnissar". Nu ska det drickas svampkaffe! Nu är det svamp som lyfts fram som superfood. Plocka, torka och mal ner svampen och blanda svampkrosset med kaffet. Och du får ett mer "umamismakande" kaffe med "jordkaraktär". Eller rusa iväg till din superfoodgrossist och köp ett färdigt blandat, fint förpackat svampkaffe till överpris.

...eller så lägger man "som vanligt" svampen i maten och tar en kopp kaffe därpå.

I år är svampen sen. Åtminstone här i våra marker. Torrt i skog o mark, trots regnskurar nu och då. Inte ens de första kantarellerna har börjat titta fram. Fick bli köpt svamp i senaste risotto. Köpta odlade champinjoner och en burk kantareller. Färgen blev lite grå p.g.a champinjonerna men smaken ändå god. Salladslök och vittvin och mycket färsk oregano, salt, peppar och parmesan. En dutt grädde. Bra torpmat! Följande dag åt vi tacos. Jag fyllde mina tacoskal med "risottorester". De blev lite annorlunda, mycket goda!

Bondbönorna växer och frodas på Malmgårds åkrar.Nu ska det bakas igen...

Igår en utfärd til vackra Malmgård. Köpte lite mjöl och annat. Sen till Lovisa där vi åt på Ölvins. 

Restaurangen hade en tam igelkott som tassade omkring bland borden.

Idag blir det blåbärsplockning och svampspaning på programmet och kanske årets första blåbärspaj. Ännu  kvar av semestern och i dag tittar solen fram lite grann för omväxlings skull.

 Ha en fin dag!(...ett icke sponsorerat blogginlägg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar