18 augusti 2017

Vad ska vi äta? Fisk, korv eller rödbeta...


Ibland är man tom på idéer. Då kan man gå igenom lite sommarbilder och minnas goda måltider. - Ja men det där kan vi göra igen!

Delar med mig några idéer här:


En bit havslax med potatis. Hemlagad majonnäs och en mojo. 
Gott med två helt olika "fisksåser" tillsammans. Majonnäsen mild och len,
mojon med så mycket smak! En så enkel men ändå så god portion!Korv med grillade grönsaker och surkål.
Ja nån enstaka korv blir det nog på sommaren....


Rödbetor med rostade kikärter och fräst zucchini.
På en salladsbädd och en god dressing.
Kanske en liten ostbricka som efterrätt.


Lutar mot att det blir laxen som "favorit i repris" här i dagarna. Har blivit rätt mycket abborre och gädda i sommar så omväxling förnöjer. Kanske med rödbeta till... får se. Skönt igen med veckoslut!

Jobbet har pågått några veckor nu. Kommit bra igång. Första veckan kändes tung men sen har det bara rullat på. En handfull nya barn som tycker att maten är annorlunda än hemma och ännu inte äter så bra. Det får ta sin tid. Det är så mycket för dem att vänja sig vid, det är stort att börja i dagis. Så mycket nytt på en gång! Men med tiden vet jag att även dessa "matförsiktiga" kommer att sleva i sig maten med fart och ta till.

Ena gruppen har hunnit med en Saperestund, det fick bli rovan som fick undersökas så här till börja med. Trodde inte den skulle falla dem i smaken då den var rätt besk men där hade jag fel. Skålen tömdes med fart.

I år har jag inte dragit en enda mellanmålsklubb för skolbarn, saknar det lite... Kanske tid med det igen på våren, återstår att se. Enligt nya läroplanen här i Finland ska måltidspedagogik tas upp i allt större utsträckning i skolorna det är fint! De tioårngar som jag dragit klubbverksamhet för har varit så ivriga! Mat och måltid är lära för livet. Kunskaper de behöver varje dag. Nytta och glädje av livet ut.


Vad ska ni äta? - Blommig falukorv kanske?Smakrikt matglatt veckoslut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar