Lavendel, mandelmassa, smör och några blad mynta...
Fick för mig att baka en kväll. Baka bullar för att spara/frysa ner en del till Forneldarnas natt. Forneldarnas natt firas sista lördagen i augusti, alltså nu på lördag.
Eftersom jag hade en knippe nyskördad lavendel till hands testade jag att laga några bullar med lavendel-mandelmassafyllning (de övriga fick bara mandelmassa). Ja bara för att testa om det funkade smakmässigt sett. - Ja det funkade! Ovanligt goda, lite oväntad men god smak att hitta i bulle. Mandelmassan och smöret lyfte fram lavendelsmaken elegant!
I kväll tillkännages vinnarna i det första nordiska stora matpriset Embla. Håller speciellt tummarna för "Järki särki" (Finland) i kategorin årets matartesan 2017 , Malmgård (Finland) i kategorin råvaruproducent 2017, med sina fina spannmål och givetvis Geitmyra matkulturcentrum för barn (Norge) i kategorin barn&mat 2017. Men får se hur det går det finns så många imponerande deltagare.
I kväll tillkännages vinnarna i det första nordiska stora matpriset Embla. Håller speciellt tummarna för "Järki särki" (Finland) i kategorin årets matartesan 2017 , Malmgård (Finland) i kategorin råvaruproducent 2017, med sina fina spannmål och givetvis Geitmyra matkulturcentrum för barn (Norge) i kategorin barn&mat 2017. Men får se hur det går det finns så många imponerande deltagare.
...uppdatering: Geitmyra vann sin kategori!
Läs mer om Geitmyra under "etiketten" Geitmyra i min blogg eller titta in på deras hemsida!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar