17 september 2017

Moasmirakel testar matkasseLax och purjo, ekologiska passerade tomater, grädde
 och rikligt med dill... mums! Bakade en sats semlor till.

Jag har inte testat "matkassar" tidigare. Kock som man är har det väl aldrig riktigt kännts aktuellt att behöva någon utomståendes matideér och ihopsamlade produkter. Bestämde mig ändå för ett tag sen att "testa en kasse" för att tjäna lite tid i en vecka med mycket program. Lite nyfiken också vad en kasse kan innehålla Kollade vilka "matkasseföretag"som kör ut till vår stad och konstaterade att det tillsvidare bara verkar vara två.

Vi var bara två (en dag tre) personer hemma den veckan vid middagstid så råvarorna räckte mer än väl. Blev ännu råvaror kvar för en  "improviserad" måltid till.

Första dagen åt vi alltså den  "röda fisksoppan", bilden överst, med mycket dill. Så god den var!

Vegetariskpasta, kikärterna lämnades dock bort.

Dag två lagade vi den vegetariska rätten. Helt ok den med. Vi lämnade bort kikärterna, de sparas till en hummus nångång senare. Istället la jag till grönkål som vi annars hade i parti och minut hemma då
.
Citron, persilja och ruccola gav smak till denna rätt.
Kokta potatisen lätt mosad och olivolja, lite salt och ruccola rördes ner.

Tredje rätten citron-persiljehöna med ruccolapotatis. Den rätten fixade maken (med bra instruktioner som medföljer i kassen) medan jag hade kvällsjobb. Lyx att sätta sig vid färdigt dukat bord och lagad måltid direkt när man kommer hem. Gott var det också!

Fjärde "bonusrätten" blev pasta igen. Det blev så mycket pasta över dag två. Nu med en härligt god pesto då det ännu fanns kvar av både ruccola, citron och en bit parmesan från kassen,  och så skarvade ännu med  lite annat smått vi hade hemma.

Summasumarum:

-Firman jag valde var bra för man kan ta engångskasse då det passar en själv, ingen fortlöpande beställning alltså. Gillar inte system då man binder sig att "prenumerera" på något och måste komma ihåg att avboka om man vill hoppa över nån försändelse. Tar man engångskasse bör man dock betala in summan innan.
-Bra produkter, högklassiga råvaror t.om endel ekologiska.
-recepten helt o.k
-priset 69:- euro (med 10:- rabatt) dyrt eller inte? Bekvämt att få det hemkört och inga impulsköp, mat för exakt tre (fyra) måltider. Eftersom vi var 2-3 vid middagsbordet (måltiderna beräknade för 4) så räckte det bra, hade vi varit 4 kanske det blivit lite knappt. Nu räckte det alltså t.om till en fjärde dag.

Mat och måltider är en så stor och viktig del i ens liv. Tycker det är helt ok att nutidens "trender" som köp av matkasse, att handla mat på nätet och hemleverans utvecklas. Dels skapar det en ny nisch som dels ger nya arbetsmöjligheter, dels underlättar det i vardagen för småbarnsföräldrar, äldre hemmaboende, sjuka... eller för den som annars bara vill undvika mataffärer i rusningstid. Konceptet matkasse inspirerar också till matlagning i hemmet och kanske även den som annars inte kockar så mycket får ett nytt intresse när instruktionerna och recepten är klara och tydliga.

Ja, det kan hända att vi nångång igen beställer en kasse, omväxling förnöjer.

(...som vanligt är detta ett icke sponsorerat inlägg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar