8 september 2017

Matglädje, yrkesstolthet och ett världsrekord

Det finns två ord som betyder mycket för mig i yrkeslivet. Två ord som gör att jag orkar i ett fysiskt rätt så tungt jobb. Det första: Matglädje. Vet inget bättre än att barn kommer och pratar mat med mig, eller se dem njuta av något de smakar på. Idag var det en liten som ville ha ett recept en annan dag en stolt 6-åring som hämtade in en skål full med bär de plockat i skogen. Lingon och blåbär. De passade bra till gröten som vi åt, (...återkommer till gröten)  

Det andra viktiga ordet: yrkesstolthet. Att lyckas "trolla fram" mat varje dag, att komma ihåg att beställa än det ena än det andra för att få vardagen att fungera, att planera in teman, ja t.ex deltagandet i  "Världsrekord i ekogröt" som vi var med i. Ja vi har tagit världsrekord i veckan! sammanlagt 390230 personer på daghem, skolor, arbetsplatser och andra ställen åt ekologisk gröt i Finland under onsdagen. På mitt jobb åts ekologisk korngrynsgröt med olika bär. Ett ganska skojigt sätt att sätta fokus på ekologiska råvaror. Barnen fick t.om diplom. Ett föräldramöte med lite matinfo ingick också i vardagsveckan. Jag har jobbat som sjutton under den gångna veckan. Jobbat och sprungit än hit än dit. Städat och donat, funderat och planerat, skalat och hackat, kokat och stekt. Känns i benen, känns i kroppen. Trött men det känns bra!

Nu är det ändå äntligen fredag....och ledig fram till måndagmorgon. Loggar ut, varvar ner...

Ha ett riktigt fint veckoslut!

Ps. Vill ni se mer från "Världsrekorddagen" finns det massvis med bilder/filmer på t.ex instagram, facebook och you tube m.m. Sökord  luomupuuronME.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar