30 september 2017

Skolmat, svält och skördefest


Skördetider!


Det har debatterats och pratats livligt om skolmat hela veckan i Finland. Yle har satsat stort och radio, tv och sociala medier har varit inblandade. Inte en dag för sent. Eller alldeles för sent egentligen... nu då våra nya dyra "matfabriker" redan är byggda på många håll i landet. Cook and chill och kallberednig är framtidens melodi tyckte industrin. Hjärntvättning och övertalning av politiker följde och nu kommer de som svampar ur jorden de riktigt stora effektiva köken.

Jepp... ät nu upp bara och var tyst. Klaga inte! Det här är kostnadseffektivast och vi spar pengar tyckte "Herr Politik" ( i min serieblogg... redan för många år sen).

För nån vecka sedan dog en hemmaboende trött och dement åldring av svält i Finland. Detta trots att hemvården gjort regelbundna besök, men åldringen hade tackat nej till mat. Dag efter dag - tackat nej. Man ska respektera och lyssna på klienten. Vill hen inte ha mat kan man inte tvinga...
Men om den gamla är så trött, kanske dement, kanske inte förstår sitt bästa och bara vill vara i fred och tackar nej gång på gång. Ringer inga varningsklockor då?? Svårt att förstå.

Men till nåt trevligare: Vi har haft skördevecka på jobbet denna vecka. Potatisupptagning och skördefest. Dessutom hann jag på en "Kocka på" -kurs ordnad av Folkhälsan en eftermiddag. Vi har haft en matglad vecka med andra ord. Hur var din vecka?

Här ännu ett tips på en god fiskrätt till veckoslutet, favorit i repris: Rödingrullader med kallrökt lax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar