9 oktober 2017

Båtar i ugnen - vardagsmat





Gratinerade zucchinibåtar


Små eller mellanstora zucchin, (beräkna 1-2 båtar/person beroende på storlek)
Halvera zuccinin, är den stor skär den i  ytterligare två delar. Gröp ur innandömmet med en sked. Salta zucchinin och låt den ligga och "svettas" en stund på hushållspapper (15-30 min). Torka bort saltet och vätskan. Så får man zucchinin fastare i konstistensen och den blir inte så vattnig.

Fyllning:

finhackad zucchini (innehållet, då du gröper ur zucchinin)
finhackade tomater 2-3 medelstora
rödlök en liten
kallrökt"renhack" några matskedar eller lite mer...
vitlök eller ramslök
salt
peppar
(ev. vildörter, jag hade torkad nässla)

(som vanligt här i bloggen, ett ganska inexakt recept beträffande mängder... men utgår från att ni själva kan räkna ut hur mycket ni äter).

Ugnen 180 grader 30-40 minuter (beroende på båtarnas storlek). 

riven ost till gratinering. Vi hade en svamprisotto till.





Byt ut kallrökta"renhacket" mot något vegetariskt om så önskas men det blir god smak av det rökta...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar