31 oktober 2017

Lammfärskebab med guinoa och tzatziki




Så gott! Pitabröden köpta men resten blev hemlagat. Vardagslyx. Lammfärsbiffar är så otroligt gott!

Till biffarna:
500 g lammfärs
2 ägg
kryddor: salt, peppar och torkad ramsök, finhackad persilja
(Har ni inte ramslök ta gräslök eller nån annan lök...)


Som tillbehör hade vi ännu kokt quinoa med paprika, sallad, tzatziki och peperoni.
Rör ihop färs, ägg och kryddor till en jämn massa. Forma till biffar och lägg på en plåt. Jag gjorde biffar på  500g smet. 5x 100g biffar så det blev 5 stora. Medan biffarna är i ugnen hinner man koka quinoa och blanda en snabbvariant av tzatziki. Använd en lite tjockare matlagningsjoghurt, riv gurkan grovt, salta lätt gurkan och kläm ut det mesta av vätskan genom en sil...blanda först sen ihop gurkan med joghurten. Då behöver den inte stå och rinna av. Avsmaka ännu med peppar (citron, vitlök...).





Värm pitabröden, skär upp dem, fyll med quinoa, lammbiff, paprika, sallad, tzatziki och peperoni. Ät, njut!

Tips: koka mycket quinoa så har ni snabbmat dagen därpå. T.ex fyllda paprikor i ugnen. Fyllning t.ex fetaost-ouinoa eller svamp-quinoa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar