9 maj 2018

Återhämtningsmat: One pot pasta




Aptiten är det lite si och så med när man är sjuk. Men när febern gått ner och gårdagens matintag mest bestod av smörgåsar och varma drycker så känns det nu som aptiten väckts till liv igen. Hunger!

Så kom Frk Kraesens blogginlägg som på beställning. One-pot-pasta. Dessutom ungefär de ingredienserna vi hade hemma. Så bra!

Min version av One pot pasta

(2 pers)

6 tagliatelle nystan
6 sparrisar
6 små broccolibuketter
En halv lime
2 dl grädde
4 dl bujong
svartpeppar
chili
vitlök
parmesan
örtsalt



Ta fram en gryta, koka upp tagliatellen i grädd-bujongen.


Lägg till broccolin och sparris skuren i bitar efter en stund.
Smaksätt med chili, vitlök, lime och peppar.
Koka sakta och rör om så det ej brinner i bottnen. 


Krämigt god! Bäst om tagliatellen är lite "al dente" och sparrisen och broccolin har kvar lite tuggmotsånd. Så koka inte för länge. Riv parmesan över. Ät njut och känn dig mätt och lycklig.
Inte ens så mycket disk efteråt då allt läggs i samma gryta.

(Bacon, skinka, rökt fisk, räkor eller nötter...
kan man toppa med om man så vill, men riktigt tillräckligt god och mättande också bara så här.


(Tallriken ett loppisfynd: Arabias "Pekka" från 1930 talet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar