23 juni 2018

Förspilld tid medan stormen rasar


Måste bara kolla det, checkar bara... googlar lite. Kollar upp. Vädret imorgon? Kan kolla genast. 
... oj en så intressant länk! Måste läsa... länken leder till en annan länk... Tillbaks i flödet. Scrolla scrolla, jahapp, de är visst på resa och titta där vilken fin bild på Xs familj! Barnen har vuxit, borde ta oss tid och träffa dem... scrolla vidare... Hon, den halvbekanta, måste haft det tråkigt varför lägger man annars upp fyra selfies på raken? ...och så kommer det upp matbilder, mera matbilder, ännu mer matbilder... Hm följer visst lite för många kockar? Hur orkar de ideligen lägga upp bilder på varenda liten rätt?
Aha... de där, de är ute och seglar igen, hur kul är det i detta väder? Måste gunga rejält.

"Gillar" bilden på kompisens hundvalp innan jag slutligen loggar ut. Lite frustrerad och småsur på mig själv att jag igen förspillt tid på mobilen. Där gick minst en halvtimme, bara sådär... slötittande på en mobil, gav inte så mycket, förspilld tid.

Oroar mig inte ännu särskilt mycket över strömavbrottet som pågått nån timme. Men om det fortsätter länge måste det bli hönssås till midsommarbordet. Kylskåpet är fullt med diverse som kanske inte klarar temperaturhöjning och vem vet hur länge strömmen blir borta...

Två timmar senare slår radion på och lampan vid köksbordet lyser igen. Har hunnit slänga in några frysblock i kylskåpet innan dess. I själva frysen finns inte så mycket än tack o lov. Hoppas det inte blir fler strömavbrott! Kokkaffet, kokat på gasspisen, är precis klart. Extra gott kaffe tack vare stömavbrottet! Ute håller jag nästan på att blåsa omkull när jag rundar hörnet, så kraftig är vinden. Jag tar gräslök, salladslök och dill från trädgårdslandet och står och njuter en stund i ovädret. Härliga friska luft och vackra gråa nyanser i vågorna.

Nån timma senare midsommarmiddag för "gänget". Flaggan hissad, får verkligen svaja idag! Maten god, stämningen fin. Berget med nässelplättar som vanligt populärast bland de unga. Utöver plättarna "fiskbord", sallader och nypotatis. Efterrätt med kaka och jordgubbar. Mycket disk men tja vad gör det. Att diska för hand på torpet är ett sant nöje. Vatten från brunnen fås så bekvämt numera med pump i brunn och slang ända uppe vid husknuten. Lyxigt värre! Annat var det förr då man bar vattnet ända från brunn. Finsk "feelgood musik" i radion innan jag byter till klassisk med en symfoniorkester. Trivs i bästa köket. Glad att igen vara här.

Nu är det diskat. NU börjar semestern. På riktigt. Stormen ser ut att avta.

Förhoppningsvis mer offline och avkopplad än oneline och uppkopplad under semestern. Nåt litet blogginlägg kan det kanske bli om jag tycker att jag har nånting att "leverera" eller vill skriva ner nån ide' eller ett recept värt att spara.


"Hej, vad tittar du på?
Lägg i från dig mobilen du också.
Kom ut i skogen och se mig live
 så fort stormen har bedarrat. "

                             Skön sommar!


*
("Förspilld" och "bedarra" , två ord i inlägget  ovan som jag sällan brukar använda mig av. Men det är det fina med bloggar och skrivna texter  man kan svänga till med "sällanord" ibland. Ord som inte riktigt "sitter" i vardagligt talspråk. Läser ibland gamla brev och böcker här  på torpet och stöter på ord, formuleringar och uttryck som vittnar om tider där man var mån om sitt språk, som om man tänkte sig noga för innan man formulerade sig. Texter med eftertanke.
Intressant med ord och språkutveckling och lite synd att litteratur kommer i skymundan idag då sociala medier stjäl så mycket tid. Ett semestermål i år kanske: att ge sig tid att läsa böcker, koncentrera sig på lite  längre texter än de som flimmrar förbi i diverse "flöden".)


Läser du böcker?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar