30 juni 2018

Mat till fotbollen


"Mellanlandning" i stan och jag som tänkte låta denna blogg vila tog ändå fram datorn.
Övriga familjen bänkad framför tvn. T.om han som kom hem från en livematch i Sankt Petersburg.

Det har varit mycket fotboll nu om vi säger så...

Fick lust att laga en riktigt stor god pastarätt till kvällens bänkidrottare. Den blev så här:

En påse pasta, 500g (Rummo conchiglie Rigate no 42)

ca. 10 färska champinjoner

6-7 gröna sparrisar
ca.200 g grönkål
1 klyfta vitlök
2 msk citronsaft
2 dl grädde
några msk riven svart emmenthalost
peppar, salt

två kycklingfileer (innan marinerade i persilja och vitlöksmarinad)


Stek yta på kycklingfileérna och lägg dem sedan i en form i ugnen. Koka pastan medan du fräser grönkål, chaminjoner och vitlök. Gör en sås i stekpannan du stekte kycklingen i. Späd lite vatten i pannan och slå över grädde. Skär sparrisen i bitar och låt koka med i såsen. Smaksätt med citron, peppar, salt och ost. Koka inte så länge så håller sparrisen lite spänst. Avsmaka och fundera över smaken behövs det mer syra eller sälta?

Ta ut kycklingfileérna och skär dem i mindre bitar (två stora fileér räcker bra till fyra pers. då pastan innehåller så mycket annat). Blanda såsen med pastan. Varva pasta, kycklingbitar och grönkål-svamp mixen i djupa tallrikar.

Serveras framför tvn en fotbollstittarkväll tillsammans.

...och här borde det vara en bild på rätten, men den åts upp innan kameran kom fram.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar