19 november 2018

Ateria-18, matglada barn och lite pausgymnastik


Novemberuppdatering:-Har varit till Ateria-18 i mässcentrum i Helsingfors. Lyssnade på bl.a Helena Karhujoki "Mitä ruoan ostajan pitää tietää vastuullisuudesta"  (om hur man gör bra, ansvarsfulla val som inköpare) och på en paneldebatt "Miten saadan lisää luomua lasten lautasille" (Hur får man mer ekologiskt på barnens tallrikar) med Pipsa Hurmerinta som dragare. Sen strosade jag omkring och tittade på nya produkter och annat intressant. Försökte hitta produkter som skulle passa in hos oss. Ekologiska knäckebrödet i storförpackning kanske blir vårt nya ekoval om grossisten kan fixa fram det. Lunch blev vi bjudna på, planerad av Årets kock i Finland, Kalle Tanner.

Noora Sipilä (årets servitör)
 och Kalle Tanner (årets kock)
2018
Annat i november:

På jobbet har stora barnen turas om att vara "mathjälpare" (dukar, städar..) och veckan avslutas alltid med våra "matglada fredagar" där de får vara stjärnor. Har sett såå glada miner denna höst. Stolta barn som ivrigt jobbar och sen serverar sina kompisar goda melllanmål. Redan i början av veckan börjar vi planera mellanmålet och har lite hemlisar tillsammans, oj så de gillar det!Det var lite om november. Och ja, fast många går omkring med trötta miner och mörkerdeppighet så gillar jag november! Inte ännu för kallt, mörkt ja men det finns ju lampor...och reflexer (viktigt!)

Igår blev det en runda till svampskogen och kom hem med en korg med trattkantareller. Fullt möjligt att ännu hitta svamp alltså!

Njut av november. Sitt inte bara still framför skärmar. Upp och hoppa, händerna upp i luften och rör på er t.ex så här...

Lite pausgymnastik:


upprepa 10 gånger.

Ät sen t.ex ett knäckebröd...

...kanske ekologiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar