Vad ska vi äta till middag? Kanske en god paella?
Vår vardagspaella får denna gång bestå av kyckling och corizo som huvudingredienser men skaldjur eller något vegetarisk går förstås lika bra.
några msk olja
1 stor röd ekologisk paprika
1 dl finskuren purjolök
1 näve plommontomater
100 g gröna ärter
350 g kyckling
100 g corizo
3 dl aborio ris
5-6 dl buljong
1 dl vitt vin
0,5 g saffran
saften av en 1/2 lime
vitlök
salt
persilja
Stek kycklingbitarna och lägg med fint skuren purjolök, paprika och corizo skuren i slantar. Koka upp buljongen och rör ner saffran i buljongen. Tillsätt riset i grytan och späd med buljong och vitt vin. Lägg ännu med vitlök och låt allt småkoka under lock. I slutskedet tillsätts ärter och halverade körsbärstomater (och en näve svarta oliver om man råkar ha...). Avsmaka, behövs det mer salt? Pressa ännu lite limesaft över strax innan servering. Strö persilja över.
Ät, njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar