11 oktober 2021

Paella på en måndag

 Vad ska vi äta till middag? Kanske en god paella? 

Vår vardagspaella får denna gång bestå av kyckling och corizo som huvudingredienser men skaldjur eller något vegetarisk går förstås lika bra.

några msk olja

1 stor röd ekologisk paprika

1 dl finskuren purjolök

1 näve plommontomater

100 g gröna ärter

350 g kyckling

100 g corizo

3 dl aborio ris

5-6 dl buljong

1 dl vitt vin

0,5 g saffran 

saften av en 1/2 lime

vitlök

salt

persilja


Stek kycklingbitarna och lägg med fint skuren purjolök, paprika och corizo skuren i slantar. Koka upp buljongen och rör ner saffran i buljongen. Tillsätt riset i grytan och späd med buljong och vitt vin. Lägg ännu med vitlök och låt allt småkoka under lock. I slutskedet tillsätts ärter och halverade körsbärstomater (och en näve svarta oliver om man råkar ha...). Avsmaka, behövs det mer salt? Pressa ännu lite limesaft över strax innan servering. Strö persilja över.

Ät, njut!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar